B1 Preliminary (PET) a partir del 2020 - AulaEmiAulaEmi

B1 Preliminary (PET) a partir del 2020

Cambridge English actualitza de forma regular els seus exàmens per assegurar-se que tenen en compte les últimes investigacions en l’aprenentatge i l’ensenyament d’idiomes. La revisió del B1 Preliminary i el B1 Preliminary for Schools ja s’ha completat i a partir del gener del 2020 l’examen actualitzat començarà a utilitzar-se en les convocatòries d’exàmens.

   

Resum de novetats

Aquests són els principals canvis en l’examen del B1 Preliminary i el B1 Preliminary for Schools a partir del gener del 2020:

 • Ara hi ha quatre proves en lloc de tres. Les proves de comprensió i d’expressió escrites es fan per separat.
 • Hi ha tasques noves o revisades en totes les proves.

També s’ha actualitzat la forma de presentar les qualificacions: ara els candidats rebran la qualificació d’A, B o C.

 • El Pass with Distinction passarà a ser una A.
 • El Pass with Merit passarà a ser una B.
 • El Pass passarà a ser una C.

Aquest és l’únic canvi en la forma de presentar les qualificacions. El candidat seguirà rebent una puntuació global de l’examen, segons el nivell MECR, i també per a cada prova, segons la Cambridge English Scale.

Descarrega aquest document per veure quins són els canvis i les novetats.
Canvis 2020

 • Format de l’examen

  L’examen actualitzat consta de quatre proves desenvolupades per avaluar les habilitats del candidat en el domini de l’anglès. Podeu veure el contingut de cada prova a continuació:

  ProvaContingutQualificació
  (% del total)
  Finalitat
  Comprensió escrita (Reading)
  (45 minuts)
  6 parts/
  32 preguntes
  25%Demostrar que pots llegir i entendre els elements principals de rètols, diaris i revistes.
  Expressió escrita (Writing)
  (45 minuts)
  2 parts/
  3 preguntes
  25%Demostrar que pots escriure fent servir el vocabulari i l’estructura correctament.
  Comprensió oral (Listening)
  (30 minuts, que inclouen 6 minuts per transcriure les respostes)
  4 parts/
  25 preguntes
  25%Ser capaç de seguir i entendre un ventall ampli de continguts orals, que inclouen anuncis i discussions sobre la vida quotidiana.
  Expressió oral (Speaking)
  (12 minuts per cada parella o grup de tres)
  4 parts25%Demostrar el nivell parlat al participar en una conversa formulant i responent preguntes, així com parlant, per exemple, sobre les pròpies experiències. La prova d’expressió oral tindrà lloc cara a cara, juntament amb un o dos candidats més i dos examinadors.
 • De què es compon la prova de comprensió escrita?

  La prova de comprensió escrita del B1 Preliminary  i del B1 Preliminary for Schools consta de 6 parts amb diferents classes de textos i preguntes.

  Resum

  PartTascaFormatN.º de preguntes
  1Textos curts amb opció múltipleComprendre cinc missatges curts de diferents tipus. El mateix que l’antiga  Part 1.5
  2AparellarAparellar cinc descripcions de persones amb vuit textos curts. El mateix que l’antiga Part 2.5
  3Opció múltipleLlegir per comprendre l’essencial, el significat global i detallat, l’estat d’ànim, les opinions i actituds, i respondre cinc preguntes amb quatre opcions (A, B, C, D). El mateix que l’antiga Part 4.5
  4Espais en blanc amb opció múltipleLlegir per comprendre l’essència i l’estructura del text: escollir la frase correcta per a cada espai en blanc.5
  5Espais en blanc amb opció múltipleLlegir un text i escollir les paraules que falten  (A, B, C, D) per completar els espais en blanc.  El mateix que l’antiga Part 5, però més breu.6
  6Espais en blanc amb resposta obertaLlegir un text i escriure paraules en els espais en blanc.6
 • De què es compon la prova d’expressió escrita?

  La prova d’expressió escrita del B1 Preliminary i del B1 Preliminary for Schools consta de 5 parts que avaluen la comprensió escrita i tres parts que avaluen l’expressió escrita. Hi ha diferents tipus de textos i preguntes.

  Resum

  PartTascaFormat
  1Escriure un correu electrònicEscriure un correu electrònic en resposta a la informació que s’ha proporcionat. És una tasca més llarga (100 paraules) que la tasca d’escriure un missatge de l’antiga prova (35–45 paraules).
  2Escriure un article o històriaEscriure un article o una història sobre el tema indicat (100 paraules). L’opció de l’article substitueix l’opció d’escriure una carta de l’antiga prova.
 • De què es compon la prova de comprensió oral?

  La prova de comprensió oral del B1 Preliminary i del B1 Preliminary for Schools consta de 4 parts. En cada part has d’escoltar un o més texts gravats i respondre algunes preguntes. Les gravacions es reprodueixen dos cops.

  Resum

  PartTascaFormatN.º de preguntes
  1Textos curts amb opció múltipleEscoltar 7 textos curts per esbrinar informació específica, i triar la imatge adequada (A, B, C). El mateix que l’antiga Part 1.7
  2Textos curts amb opció múltipleEscoltar 6 textos curts per esbrinar estats d’ànim i opinions, i triar l’opció adequada (A, B, C).6
  3Omplir espais en blancEscoltar un text més llarg i escriure la informació que falta en els espais en blanc. El mateix que l’antiga Part 3.6
  4Text llarg amb opció múltipleEscoltar un text més llarg per esbrinar informació específica, els estats d’ànim i opinions. El mateix que l’antiga Part 2.6
 • De què es compon la prova d’expressió oral?

  La prova d’expressió oral del B1 Preliminary i del B1 Preliminary for Schools consta de 4 parts i es fa amb un o dos candidats més. Hi ha dos examinadors. Un examinador parla amb els candidats mentre l’altre escolta.

  Resum

  PartTascaFormat
  1Fase introductòriaEls candidats mostren la capacitat per fer servir el llenguatge social i interactiu. El mateix que l’antiga Part 1.
  2Torn llarg individualDescriure fotografies i gestionar el discurs, utilizant el vocabulari adequat en un torn més llarg de paraula. El mateix que l’antiga Part 3 però les fotos no són necessàriament sobre la mateixa matèria.
  3Tasca col·laborativaUtilitzar el llenguatge funcional per formular suggereriments, discutir alternatives, fer recomanacions i negociar acords usant les imatges com a guia. El mateix que l’antiga Part 2.
  4DiscussióParlar sobre gustos, preferències, hàbits, opinions i expressar acord/desacord. Similar a l’antiga Part 4, però ara vinculada a la tasca col·laborativa (a l’antiga prova estava vinculada a la descripció de la imatge en el torn de paraula llarg).
error: El contingut està protegit!
obrir el xat
1
Contacta'ns per Whatsapp
Hola!
en què et podem ajudar?